Éleszd fel a konyhád – süss bátran élesztővel!
A tészta lelke, az élesztő A kelt tészta nagyon régóta része az emberek táplálkozásának, már időszámításunk előtt is sütöttek élesztővel készült kenyeret, jóllehet akkor még nem voltak tisztában azzal, hogy milyen kémiai folyamatok játszódnak le a kelesztés során. Ma már tudjuk, hogy a könnyű, foszlós állagot és az enyhén édeskés ... tovább
TovábbTe is rosszul főzöd a tésztát? 5 leggyakoribb baki, amit elkövethetsz
Megszoktad, hogy így készíted, de ez nem azt jelenti, hogy jól is csinálod! Sajnos, a tésztafőzés egyszerű műveletébe is csúszhatnak hibák, amiket szinte mindenki el is követ. Lehet, hogy eddig te sem tudtad, hogy rosszul főzöd a tésztát, de ha most mégis fény derül rá, azt is eláruljuk, hogyan küszöbölheted ... tovább
TovábbKészíts isteni fagyit házilag!
Nyáron egy finom gombóc fagyinál semmi sem esik jobban. Kivéve a saját készítésű, házi fagyi. Eláruljuk a titkot, hogy hogyan legyél te is a házi fagylalt mestere. Előfordult már veled, hogy a cukrászdában pont nem volt olyan ízesítésű fagyi, ami a kedvenced, vagy csalódottan nyitottál ki egy dobozzal, amit a ... tovább
TovábbMiért élve főzik meg a homárt?
Harcos vegetáriánusok egyik kedvenc illusztrációja a húsevés barbárságára, hogy a homárt hagyományosan élve szokás beledobni a forrásban levő vízbe és így megfőzni. Felesleges és értelmetlen állatkínzás? Hát, a jelzőkkel lehet vitatkozni. A homár élve megfőzésének szokása azért alakult ki, mert amikor annak idején nem élve vagy szuperfrissen főzték meg őket (150-200 ... tovább
TovábbA tökéletes piskótatekercs titka – Ezentúl Te is így csinálod!
A piskóta a hagyományos magyar desszertek alfája és omegája, a legtöbb süteményünk alapját képezi. A belőle készült piskótatekercs pedig gyerekkorunk nagy kedvence, elsősorban lekvárral töltve. Ezenkívül számos variációja létezik, de hogy kísérletezni tudjunk a különböző változatokkal, először a tökéletes piskótatekercs elkészítésének fortélyait kell elsajátítanunk. A piskóta elkészítése ugyan egyszerű lépésekből ... tovább
Tovább