Bakonyi sertésborda

2018-07-20
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 2 darab MAGGI Pörköltszaftkocka
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 dl étolaj
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 dl tejszín
  • 2 db paprika
  • 1 doboz tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika

Elkészítés

Lépés 1

A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.

Lépés 2

A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.

Lépés 3

Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.

Lépés 4

Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.

Recept tipusa: Címkék: ,