Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept

2018-07-27
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 45perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2
Értékelje ezt a receptet

2 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 2 közepes csirkemell filé
  • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 5-6 dl olaj a sütéshez
  • Bundához:
  • 2 nagy tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
  • 4 púpos ek tejföl
  • 3 jó púpos ek liszt

Elkészítés

Lépés 1

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.

Lépés 2

Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.

Lépés 3

Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

Recept tipusa: Címkék: , ,