Csirkemell tejszínes-sajtos raguval recept

2018-07-23
  • Adagok : 3 fő részére
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2

Már értékelte.

2 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • Húshoz:
  • 6 szelet csirkemell
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl étolaj
  • Feltéthez:
  • 30 dkg mexikói vegyes zöldség
  • 20 dkg vargánya gomba szeletelve
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 1 ek liszt
  • Tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Lépés 1

A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Lépés 2

Étolajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Lépés 3

A zöldségeket a vajon megpároljuk és fűszerezzük sóval, borssal.

Lépés 4

A tejszínt, a tömlős sajtot és a liszttel kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.

Lépés 5

Egy hőálló tálat vajjal kikenjük. Az elősütött húst lerakjuk az aljára. A zöldséges ragut elosztjuk a húsokon, reszelt sajttal megszórjuk.

Lépés 6

180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.

Forrás: konyhamania.edit.modra

Recept tipusa: Címkék: , , ,