Dupla sajtos, csirkés rakott karfiol: így lesz finom szaftos

2018-07-17
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2
Értékelje ezt a receptet

2 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept

  • Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept

  • Csirkemell tejszínes-sajtos raguval recept

  • Zöldséges rizses csirke

  • Tepsis csirkemáj krumplival

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 33 dkg tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál bors

Elkészítés

Lépés 1

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra. Tedd forrásban lévő, sós vízbe, főzd öt-hét percig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét.

Lépés 2

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon.

Lépés 3

Dobd hozzá a csirkemellet, kevergesd fehéredésig, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Párold félpuhára, ha kell, önts alá kevés vizet.

Lépés 4

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd ki a karfiol felével, és terítsd be a csirkemellel.

Lépés 5

Kanalazz rá a tojással elkevert tejfölből, a tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, majd kend rá a tejfölt.

Lépés 6

Szórd meg a kétféle reszelt sajttal és az apróra vágott petrezselyemmel.

Lépés 7

Fóliával letakarva tedd 180 fokra előmelegített sütőbe.

Lépés 8

Fél óra elteltével vedd le a fóliát, és süsd addig, amíg a teteje megpirul.