Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

2018-07-27
  • Adagok : 2 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1

Már értékelte.

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 0,5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • A nokedlihez :
  • 2 kanál zöld pesto
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

Lépés 1

A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.

Lépés 2

Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem, majd kivettem.

Lépés 3

Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet.

Lépés 4

Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.

Lépés 5

Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.

Recept tipusa: Címkék: , , ,