Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel
2018-07-27- Adagok : 2 fő részére
- Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés
(5 / 5)
Értékelje ezt a receptet
1 ember értékelte a receptet
Kapcsolódó receptek:
Hozzávalók
- 0,5 kg csirkemell
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 0,5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 5 szál kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl főzőtejszín
- A nokedlihez :
- 2 kanál zöld pesto
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors
Elkészítés
Lépés 1
A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.
Lépés 2
Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem, majd kivettem.
Lépés 3
Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet.
Lépés 4
Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.
Lépés 5
Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.