Fűszeres cukkinis lecsó, tunkolásra való, sűrű szafttal

2018-07-17
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 25perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 70 dkg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 kg paprika
  • 10 dkg szalonna
  • 2 pár virsli vagy kolbász

Elkészítés

Lépés 1

A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit vágd fel tetszés szerint.

Lépés 2

Süsd ki a szalonna zsírját, és dinszteld meg rajta a hagymákat.

Lépés 3

Dobd rá a cukkinit és a paprikát, sózd, borsozd ízlésed szerint, szórd hozzá a pirospaprikát.

Lépés 4

Mehet hozzá a paradicsom, és közepes lángon, fedő alatt párold körülbelül 15 percig. A zöldségek levet eresztenek, azt hagyd elfőni.

Lépés 5

Ha minden szinte teljesen puha, rakd hozzá a felkarikázott virslit vagy kolbászt, attól kicsit füstösebb íze lesz.

Lépés 6

Főzd még pár percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj hozzá fűszert. Arra figyelj, hogy ne főzd túl puhára, akkor a legjobb, ha a cukkini kicsit roppanós marad.

Lépés 7

Vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Recept tipusa: Címkék: ,