Gombaleves

2018-07-18
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 50perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges burgonyagombóc leves

  • Húsleves házi májgaluskával

  • Krémes zöldségleves

  • Palócleves

  • Babgulyás házi csipetkével

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb méretű, kockára vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 12 közepes méretű, apróra vágott gomba
  • 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem só és bors
  • 750 ml csirkehús-, vagy zöldségleves alaplé (leveskockából)

Elkészítés

Lépés 1

Egy nagyméretű lábasban vagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és 15 percig dinszteljük puhára és üvegesre. Keverjük bele a gombát és amikor az felére zsugorodik, öntsük hozzá a hús-vagy zöldséglevet, tegyük bele a sót és borsot.

Lépés 2

Hagyjuk forrni a levest, ezután vegyük a lángot takarékra és párologtassuk még 15 percig., majd Braun Multiquick 7 botmixer segítségével mixeljük el. (A botmixer új sebességfokozatainak köszönhetően tetszőleges állagúra sűríthetjük a levest.) Díszítsük friss és apróra vágott petrezselyemmel.

Lépés 3

Tegyünk minden tányérba egy evőkanál tejfölt, ez meglágyítja és krémessé varázsolja a levesünket.

Lépés 4

Néhány fűszer, mint pl. a szerecsendió vagy a zúzott gesztenye felerősíthetik az ízvilágot és tökéletesek egy borús, hidegebb naphoz.

Lépés 5

A szójabab krém (kb. 1 evőkanál) és a spenót egy kis Japán hangulatot vihetnek ételünkbe, melyek tökéletesen harmonizálnak a gomba ízvilágával.

Recept tipusa: Címkék: