Húsleves házi májgaluskával

2018-07-23
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkeaprólék
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zellergumó
  • 1 paprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek házi ételízesítő
  • A májgaluskához:
  • 3 db csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1/2 fej hagyma finomra reszelve
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Lépés 1

A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.

Lépés 2

Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.

Lépés 3

Mikor párolódott kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánaízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.

Lépés 4

A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a leves elkészül, félretesszük.

Lépés 5

Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.

Forrás: konyhamania.edit.modra

Recept tipusa: Címkék: ,