Kárpáti borzaska recept

2018-08-26
  • Adagok : Nincs adat
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Bakonyi sertésborda

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 4 dl tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 db burgonya
  • liszt
  • 1 tojás

Elkészítés

Lépés 1

A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Lépés 2

A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát álljon. A húst lecsepegtetjük.

Lépés 3

A visszamaradt tejbe beletesszük a tojást, a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst lisztezzük, a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.

Lépés 4

A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.

Lépés 5

Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Recept tipusa: Címkék: