Krémes zöldségleves

2018-07-21
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges burgonyagombóc leves

  • Húsleves házi májgaluskával

  • Gombaleves

  • Palócleves

  • Babgulyás házi csipetkével

Hozzávalók

  • 550 g burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 150 ml tejszín (30%-os)
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g zeller
  • 100 g brokkoli
  • 100 g karfiol
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só, bors
  • Ropogós csillag:
  • 4 szelet piritós kenyér
  • 2 evőkanál vaj
  • Pesto:
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olivaolaj

Elkészítés

Lépés 1

A meghámozott burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, majd aprítsuk fel a vörös- és a fokhagymát. Vágjuk fel a zöldségeket is kis kockákra. Bontsuk rózsákra a karfi olt és a brokkolit. Tegyük egy felmelegített lábosba a vajat, a vörös- és a fokhagymát, enyhén pirítsuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát és a tyúkhúslevest. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Adjuk hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Zárjuk el a tüzet, és adjunk a forró leveshez egy tojássárgáját. Lassan keverjük el a tojást, de már ne forraljuk fel a levest! Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és pirítsuk meg a zöldségeket. Végül adjuk hozzá a leveshez, és fűszerezzük sóval, borssal.

Lépés 2

PIRÍTÓSBÓL KÉSZÜLT ROPOGÓS CSILLAG: Vágjunk ki egy csillagot a kenyérből, és pirítsuk meg forró vajon.

Lépés 3

PESTO: Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a sót és az olívaolajat. Keverjük össze, és hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül díszítsük a levest petrezselyemmel, a csillagot pedig pestóval.

Recept tipusa: Címkék: ,