Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában

2018-07-15
  • Adagok : 3 fő részére
  • Elkészítési idő : 45perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 ek liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl étolaj

Elkészítés

Lépés 1

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.

Lépés 2

Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.

Lépés 3

A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt sajtot.

Lépés 4

A burgonyaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és felhevített étolajban kisütjük.

Lépés 5

Önálló ételként, vagy köretnek is fogyaszthatjuk.

Recept tipusa: Címkék: , ,