Mákos guba egyszerűen recept

2018-07-29
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Zebrakocka recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 3-4 csepp vanília aroma
  • 1 liter tej
  • 6 kifli
  • Mákhoz:
  • 6 evőkanálnyi darált mák
  • 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1 citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • ízlés szerint mazsola
  • vaj

Elkészítés

Lépés 1

Először egy nagy keverőtálba feltörök 3 tojást, hozzáteszek 3-4 evőkanálnyi cukrot, 3-4 csepp vanília aromát, aztán az egészet kézi habverővel összecsapkodom. Mikor ezzel megvagyok hozzáöntök 1 liternyi tejet. Jöhet a gyors kifli szeletelés és már hullhatnak is bele a cukros-tojásos tejbe a karikák. Jól beleforgatom őket és félreteszem pihenni.

Lépés 2

Amíg a kiflik “fürdőznek” összeállítom a mákot. 6 evőkanálnyi darált mákhoz hozzáteszek 2-3 evőkanálnyi kristálycukrot, hozzáreszelem a megmosott citrom héját és már csak egy csipetnyi őrölt fahéj hiányzik a mákhoz. Az egészet összekeverem és már jöhet is a mákos guba összeállítása.

Lépés 3

Fogok egy sütőtálat, kivajazom, aztán beleteszek egy réteg kiflikarikát, majd jó alaposan megszórom a fahéjas citromos mákkal, aztán jön még egy réteg kifli, még egy kis mák, aztán a tálban maradt tejet ráöntöm. Mielőtt a sütőbe tenném a mákos gubát rátördelek egy kis vajat, hogy ráolvadva a kiflik ropogósra sülhessenek.

Lépés 4

15-20 perc alatt kívülről ropogósra, belülről lágy, krémesre sül a mákos guba.

Lépés 5

1 cs vaníliás pudingport felfőzök 6 dl tejben, 1-2 kanál cukorral és azzal öntöm le a gubát. Egy laktató leves után főételként vagy desszertnek is fogyaszthatjuk.

Recept tipusa: Címkék: , ,