Nyárias rizseshús recept

2018-07-16
  • Adagok : 2 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Bolognai ragu recept

  • Paprikás krumpli

  • Virslipörkölt recept

  • Rakott karaj

Hozzávalók

  • 1 bögre basmati rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 vastagabb szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika, piros húsú
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 5 dl forró víz
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 csapott mk só
  • 2 csipet bors

Elkészítés

Lépés 1

Az olívaolajat felmelegítem.

Lépés 2

A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet, majd kockákra vágom. A zöldségeket meghámozom, megmosom, felaprítom.

Lépés 3

Az olajon a húst fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket, az áttört fokhagymát, végül a rizst. Alaposan elkeverem, sózom, borsozom.

Lépés 4

Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.

Lépés 5

Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.

Recept tipusa: Címkék: ,