Palócleves

2018-07-15
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 1:30 óra
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges burgonyagombóc leves

  • Húsleves házi májgaluskával

  • Krémes zöldségleves

  • Gombaleves

  • Babgulyás házi csipetkével

Hozzávalók

  • 250 g sertés gulyáshús
  • 250 g burgonya
  • 250 g jelen esetben mirelit zöldbab (sárga és zöld hüvelyű egyaránt megfelelő)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 jókora csipet vegeta
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 db babérlevél
  • Habaráshoz:
  • 200 g tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

Lépés 1

A vöröshagymát megtisztítom és kisebb kockákra vágom.

Lépés 2

Egy nagyobb lábasban felmelegítem az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre párolom.

Lépés 3

A húst megmosom, közepes kockákra darabolom, majd a hagymára dobom. Fehéredésig pirítom. Amikor már mindenhol fehér, lehúzom a lábast a tűzről, rászórom a borsot, vegetát, fűszerpaprikát, rányomom a megtisztított fokhagymát. Sózom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a babérlevelet is, majd visszateszem a tűzhelyre és tovább főzöm.

Lépés 4

A burgonyákat meghámozom, kisebb kockákra vágom. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli. Annyi vizet engedek rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzöm, míg minden teljesen átpuhul.

Lépés 5

Elkészítem a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverem. Ebbe merek a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverem, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarom a levest.

Lépés 6

Egyet forralok rajta és készen is van.

Lépés 7

Egészen forrón fogyasztva a legfinomabb!

Recept tipusa: Címkék: