Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

2018-07-31
  • Adagok : 6 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 2
Értékelje ezt a receptet

2 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók

  • Piskóta:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • Továbbá:
  • 1 kisebb üveg Extra Jam (baracklekvár)
  • porcukor

Elkészítés

Lépés 1

A sütőt 160 fokra előmelegítem.

Lépés 2

A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a kétféle cukorral fehéredésig habosítom.

Lépés 3

A fehérjéket kemény habbá verem. A lisztben elkeverem a sütőport, majd óvatosan a sárgákhoz adom, végül a fehérjék habját keverem bele óvatosan, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot.

Lépés 4

A kész masszát egy sütőpapíros gáztepsibe simítom egyenletesen, majd a forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát végezzünk, mert minden sütő más!

Lépés 5

Még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés 6

Kitekerjük a tésztát, levesszük róla a sütőpapírt, majd megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük, porcukorral megszórjuk és így kínáljuk.

Recept tipusa: Címkék: ,