Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept
2018-07-28- Konyha: Magyar
- Nehézség: Haladóknak
- Adagok : 4 fő részére
- Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés
(5 / 5)
Értékelje ezt a receptet
1 ember értékelte a receptet
Kapcsolódó receptek:
Hozzávalók
- 0,5 kg gomba
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 közepes paradicsom és paprika
- őrölt piros paprika
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál liszt a habaráshoz
- A galuskához:
- 1 tojás
- só
- fél kg liszt
Elkészítés
Lépés 1
Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Lépés 2
Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk.
Lépés 3
A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.