Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept

2018-07-28
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fehér bors
  • babérlevél
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 közepes paradicsom és paprika
  • őrölt piros paprika
  • 2 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt a habaráshoz
  • A galuskához:
  • 1 tojás
  • fél kg liszt

Elkészítés

Lépés 1

Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük.

Lépés 2

Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk.

Lépés 3

A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.

Recept tipusa: Címkék: , ,