Temesvári sertéstokány recept

2018-08-12
  • Adagok : Nincs adat
  • Elkészítési idő : 50perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Kárpáti borzaska recept

  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés lapocka csíkokra vágva
  • 10 dkg zöldbab
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

Lépés 1

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, a kisült zsírjába megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a besózott húst, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.

Lépés 2

Beletesszük a zöldbabot, a gombát és az őrölt piros paprikát. Amikor puha a hús is és a zöldbab is, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

Lépés 3

Rizzsel tálaljuk. Mivel mi nagyon szeretem az erőset, így savanyú pepperoni paprikát karikáztam rá, ettől kicsit pikánssá válik, nagyon finom...ha jól tudom, lehet kapni édes pepperoni paprikát is, azoknak, akik nem szeretik az erőset, érdemes kipróbálni vele.

Recept tipusa: Címkék: ,