Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal

2018-07-24
  • Adagok : 2 fő részére
  • Elkészítési idő : 45perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 3

Már értékelte.

3 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 2 közepes db Paprika
  • 4 közepes db Paradicsom
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 20 dkg Cserkészkolbász
  • 10 dkg Rizs
  • 1 db Tojás
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika (csípős)
  • 2 dl Paradicsomlé
  • 1 dl Víz
  • 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 nagy db Krumpli
  • 1 dl Tejföl
  • 1 szál Petrezselyem

Elkészítés

Lépés 1

A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.

Lépés 2

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.

Lépés 3

A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.

Lépés 4

Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.

Lépés 5

Melléteszem az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.

Lépés 6

Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.