Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

2018-08-12
  • Adagok : Nincs adat
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

  • Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás +1 a kenéshez
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 kiskanál só
  • kb 20 dkg kockázott bacon

Elkészítés

Lépés 1

A bacont pirosra sütjük.

Lépés 2

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje.

Lépés 3

Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!

Lépés 4

Körülbelül 20 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük a kisütött bacont és feltekerjük rétesszerűen a tésztát, majd még egy kicsit gyúrunk rajta.

Lépés 5

Kinyújtjuk körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázzuk a tetejét éles késsel és kiszaggatjuk tetszés szerinti méretű szaggatóval.

Lépés 6

Sütőpapíros tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük.

Lépés 7

Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept tipusa: Címkék: , ,