Túrós tészta

2018-07-15
  • Adagok : 3 fő részére
  • Elkészítési idő : 30perc
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg csemege szalonna
  • 25 dkg száraz tészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 330 g tejföl

Elkészítés

Lépés 1

A szalonnákat kockára vágjuk.

Lépés 2

Serpenyőben elkezdjük pirítani a csemege szalonnát,

Lépés 3

majd később hozzátesszük a kolozsvári szalonnát is.

Lépés 4

Amíg a szalonna sül, kifőzzük a tésztát. Ha kész a szalonna, leöntjük róla a felesleges zsírt. Visszatesszük a szalonnás serpenyőt a tűzre, majd rászedjük a lecsepegtetett kifőtt tésztát.

Lépés 5

Együtt pirítjuk pár percig. (5-10 percig, ki hogy szereti) Ezután rátesszük a túrót, összekeverjük és sütjük tovább.

Lépés 6

Pár perc után ráöntjük a tejfölt, összerottyantjuk és levesszük a tűzről. Melegen tálaljuk.