Virslipörkölt recept

2018-07-15
  • Adagok : 2 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 3 db baromfivirsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 csapott tk fűszerpaprika
  • 1 mk só
  • 1 mk vegeta
  • 1 tk gulyáskrém (elhagyható)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl víz (ha nem szeretnénk bő szaftot, akkor elhagyható)
  • 1 dl hideg víz (ha nem használtuk a 1,5 dl vizet, akkor ez a lépés nem szükséges)
  • 1 tk étkezési keményítő vagy liszt

Elkészítés

Lépés 1

A zöldségeket meghámozom, megmosom.

Lépés 2

Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. Az újhagymát, illetve a vöröshagymát felaprítom és az olajon üvegesre dinsztelem. A virslit felkarikázom.

Lépés 3

A zöldpaprikát elfelezem, magházát eltávolítom, kockákra vágom és mindkettőt a serpenyőbe teszem. Fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát is.

Lépés 4

Körülbelül 5 percig pirítom alacsony lángon. A paradicsomot kisebb darabokra vágom, majd azt is a piruló keverékhez adom. Kevés gulyáskrémet csorgatok rá, meghintem a fűszerpaprikával, sóval, borssal, vegetával. Alaposan elkeverem, felöntöm 1,5 dl vízzel és fedő alatt, alacsony láng felett 15 percig főzöm.

Lépés 5

Az étkezési keményítőt a hideg vízzel elkeverem. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit rámerek, elkeverem, majd folytonos keverés mellett az ételhez csorgatom.

Lépés 6

Egy gyors felforrás után el is készült a virslipörkölt.

Recept tipusa: Címkék: ,