Zebrakocka recept

2018-08-05
  • Adagok : Nincs adat
  • Elkészítési idő : 60perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos guba egyszerűen recept

  • Kavart tésztából csokis túrós finomság

  • Barackos sütemény

Hozzávalók

  • ::A tésztához::
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb 3 dl tej
  • ::A krémhez::
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • ::A tetejére::
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés

Lépés 1

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.

Lépés 2

A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.

Lépés 3

Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.