Zöldborsófőzelék fasírttal

2018-07-15
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 30perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1

Már értékelte.

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 1/2 kg zöldborsó
  • 3 ek olaj
  • 4-5 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • cukor
  • Fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
  • 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
  • 2 nyers tojás
  • 1 mk pirospaprika
  • 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés

Lépés 1

A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

Lépés 2

A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.

Lépés 3

A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.

Recept tipusa: Címkék: , ,