Zöldborsófőzelék recept

2018-07-30
  • Adagok : 4-6 fő részére
  • Elkészítési idő : 30perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 1 kg zsenge zöldborsó
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj (vagy 5 dkg vaj)
  • 15 g só
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 l víz (csontlé)
  • 2 dl tej

Elkészítés

Lépés 1

A friss zsenge zöldborsót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy szűrőben lecsöpögtetjük. Amennyiben fagyasztott zöldborsóból készítjük úgy forró vízzel öblítsük le. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.

Lépés 2

Egy edényben az olajat felhevítjük, a zöldborsót hozzáöntjük és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgó levét kevés vízzel pótoljuk.

Lépés 3

A megpuhult zöldborsót, ha a levét már elfőtte, megszórjuk a liszttel, amivel alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a maradék hideg vízzel és tejjel. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval és cukorral ízesítjük és kis lángon, gyakori kevergetéssel addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik.

Recept tipusa: Címkék: , ,