Zöldborsós csirketokány

2018-07-15
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 50perc
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell csíkozva
  • 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 50 dkg gomba szeletekre vágva
  • 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
  • kevés étolaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyemzöld
  • 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő

Elkészítés

Lépés 1

A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.

Lépés 2

Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.

Lépés 3

Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.

Lépés 4

Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.

Recept tipusa: Címkék: ,