Zöldséges burgonyagombóc leves

2018-07-25
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 40perc
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje ezt a receptet

1 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

  • Temesvári sertéstokány recept

  • Sütőzacskóban sült oldalas és dagadó szeletek recept

  • Brokkolis csirkemell besamel mártással recept

  • Piskótatekercs (Ízes rolád) recept

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • víz
  • A gombóchoz:
  • kb. 30 dkg burgonya
  • 8-9 dkg liszt
  • 1 tojás

Elkészítés

Lépés 1

A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük, de még nem szűrjük le.

Lépés 2

A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele pirospaprikát és rászűrjük a burgonya főző vízét és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, illetve a petrezselymet is hozzáadjuk.

Lépés 3

A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk. Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.

Lépés 4

Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk. Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk a gázt és fedő alatt pihentetjük egy keveset. Forrón tálaljuk. Tejföllel ízesíthetjük.

Recept tipusa: Címkék: , , ,