Pásztortarhonya

2018-07-15
  • Adagok : 4 fő részére
  • Elkészítési idő : 60m
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós csirketokány

  • Virslipörkölt recept

  • Tavaszi tekercs sajttal, sonkával

  • Rakott karaj

  • Szürkeharcsa paprikás

Hozzávalók

  • 250 g tarhonya
  • 150 g szárazkolbász
  • 500 g krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 tk csemege Piros Arany
  • 2 tk só (igény szerint kevesebb/több)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek libazsír (vagy bármilyen másfajta zsír)
  • víz

Elkészítés

Lépés 1

A zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom.

Lépés 2

A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány percig együtt sütöm tovább. A kolbászt felkarikázom és azt a lábasba dobom, majd jól elkeverem.

Lépés 3

Ezt követően a tűzről levéve rászórom a fűszerpaprikát, kissé összeforgatom, majd felöntöm kb 500 ml vízzel. Sózom, borsozom, ételízesítőt szórok bele.

Lépés 4

A krumplit meghámozom, megmosom, felkockázom és a lábasba teszem. A paprikát és a paradicsomot szintén megmosom, nagyobb darabokra vágom, ezután a tarhonyához adom őket. Igazából ezek a zöldségek kihagyhatók az ételből, de sokkal-sokkal finomabb lesz a végeredmény velük, mint nélkülük.

Lépés 5

Annyi vizet öntök még hozzá, hogy bőven ellepje. Kevés piros arannyal is gazdagítom. Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 40 perc alatt készül el.

Lépés 6

Amikor a krumpli és a tarhonya is megpuhult, a fedőt leveszem és addig főzöm tovább, míg a felesleges víz elfő róla. Maradjon azért szaftja, úgy az igazi!

Lépés 7

A legvégén a paradicsom és paprika darabokat kiveszem az ételből.

Recept típusa: