Rakott karaj

2018-07-15
  • Adagok : 6 fő részére
  • Elkészítési idő : 1:40 h
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós csirketokány

  • Virslipörkölt recept

  • Tavaszi tekercs sajttal, sonkával

  • Pásztortarhonya

  • Szürkeharcsa paprikás

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéskaraj szeletekre vágva
  • 8 nagyobb burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 3 paradicsom
  • 1/2 kg brokkoli
  • 1 csésze vágott zöldbab
  • 3 tojás
  • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 20 dkg sajt
  • étolaj
  • ételízesítő
  • só és bors

Elkészítés

Lépés 1

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon oldalanként 1-1 percet elősütjük.

Lépés 2

A megmaradt sült, fűszeres olajat átöntjük egy nagyobb tepsibe.

Lépés 3

A burgonyát héjában 6-8 percig előfőzzük és lehéjazzuk, majd 4 db-ot karikára vágva lerakunk az aljára, a hagymákat is rákarikázzuk, majd végigrakjuk az elősütött karajszeletekkel.

Lépés 4

Ezután paprikát, paradicsomot szeletelünk rá, majd az apró rózsáira szedett brokkolit és az előfőzött burgonya másik felét is akár hasábra vagy karikára vágva rátesszük, végül rászórjuk a zöldbabot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Lépés 5

A tojásokat kevéske ételízesítővel felverjük és összekeverjük a tejszínnel és a reszelt sajttal, majd rácsorgatjuk a tepsiben összeállított zöldségekre.

Lépés 6

200 fokra előmelegített sütőbe téve légkeveréssel nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.

Lépés 7

Miután elkészült, 8-10 perc pihentetés után tálaljuk.

Recept típusa: