Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel

2018-07-15
  • Adagok : 2 fő részére
  • Elkészítési idő : 40m
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0 ember értékelte a receptet

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsófőzelék fasírttal

Hozzávalók

  • A főzelékhez:
  • 500 g krumpli
  • 125 g tejföl
  • 1 púpozott ek liszt
  • 2 babérlevél
  • 1-2 mk só
  • A virslihez:
  • 4 db bármilyen virsli
  • 2 vékony szelet sajt
  • 1 csepp étolaj

Elkészítés

Lépés 1

A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.

Lépés 2

A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.

Lépés 3

Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.

Lépés 4

A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.

Lépés 5

Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.

Lépés 6

A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.

Recept típusa: